Vad är excenterpressning?

Funderar du på vad excenterpressning är? När man talar om excenterpressning så är det helt enkelt en bearbetningsprocess av metaller. Den används för att forma om platta metallark eller annat plåtmaterial. Det genom att man applicerar ett tryck på dem. Denna process görs med hjälp av en excenterpress. Det är en typ av maskin som har en roterande excentermekanism för att omvandla roterande rörelse till linjär rörelse.

När används excenterpressning?

Excenterpressning används vanligtvis för att producera olika former och mönster i plåtmaterial, som kan användas i olika industriella tillämpningar. Denna process är mycket effektiv då den kan upprepas snabbt. Det gör att den är massproduktion av komponenter och produkter där man använder sig av material i plåt.

Behöver du excenterpressning?

Är det så att du är ute efter ett företag som sysslar med excenterpressning, så är Steelnova AB ett bra val. Hos dem finns det flera tjänster som:

  • Rörlaserskärning
  • Rörbockning
  • Svetsning
  • Montering
  • Ytbehandling

Ska du forma rör, så kan det vara bra att använda rörbockning eller excenterpressning. Steelnova har en kapacitet till denna typ av pressning som ligger på 10–50 ton. Deras excenterpress används bland annat för att kunna göra ändbearbetning med. Det före man svetsar. Man kan då platta, forma och krympa rörändar.

När det gäller rörbockning så har Steelnova CNC maskiner fr detta. Dessa maskiner klarar av från 8 mm upp till 40 mm samt att den även klarar av upp till 5 meter långa rör.

Vill du veta mer om detta företag eller mer om deras tjänster, besök då gärna deras hemsida.